Evrensel KOLEJ Öğrencileri NASA Space Apps Challenge'da 2 proje ile...
Önyükleme

Evrensel Kolej Duyuru Detay

EVRENSEL Kolej Öğrencileri NASA Uzay Uygulamaları tarihinin en büyüğü olan 2023 NASA Uluslararası Uzay Uygulamaları Yarışması 7-8 Ekim tarihinde 3 takım ile katılım sağlayarak büyük başarı yakaladı.

NASA’nın tüm dünyada eşzamanlı olarak düzenlediği International Space Apps Challenge, birçok genci bir araya getirdi. NASA tarafından düzenlenen ve 48 saat süren Hackathon, eşzamanlı olarak tüm dünyada birçok genci bir araya getirdi.

Düzenlenen etkinlikle dünya meselelerine, uzay konularına, gündem oluşturacak meselelere çözüm bulunması amaçlanırken, etkinliğin, bilim, sanat, eğitim ve kültürel alanlarda vatandaşların gelişimlerine katkı sağlaması hedeflendi. Etkinliğin düzenlendiği hafta sonu boyunca, katılımcılar Space Apps web sitesinde paylaşılan açık kaynak uzay verilerinden yararlanarak projelerini hazırladılar. Katılımcılar en az 2, en fazla 6 kişiden oluşturdukları takımlar ile seçtikleri konuya 48 saat boyunca çözüm geliştirdiler ve yerel jüriye sundular.

Space Apps Challenge 2023 hackathonu kodlayıcılar, bilim insanları, tasarımcılar, hikâye anlatıcıları, yapımcılar, teknoloji uzmanları, sanatçılar ve meraklı olan herkesi buluştururken, EVRENSEL Kolej öğrencileri başvurdukları projelerle uluslararası bu yarışmaya katılma hakkı kazandılar.

 

BAŞVURU YAPAN ÖĞRENCİLERİMİZ

Sıra
No

ADI

SOYADI

Sınıfı

GRUP

1

TULGAR BATU

ALAN

F11A

1.GRUP

2

 SAİD EFE

DURUCAN

3

 EGE

ÖZSES

4

OĞUZHAN

ÖZASLAN

5

MERT

ÜNALAN

 

 

 

 

 

1

ÇAĞAN BERKAY

ONURALP

F11A

2.GRUP

 

 

 

 

 

1

DEVİN

ŞAHİN

FL/9A

3.GRUP

2

BORAN YASİN

YÜKSELENER

3

ABDÜLHAMİT

KAYTAK

4

ORHAN EREN

KAHRAMAN

5

RÜZGAR DENİZ

SAYLAK

 

Uluslararası düzenlenen bu yarışmada gösterdikleri üstün başarıdan dolayı dereceye giren öğrencileri Özel Evrensel Eğitim Kurumları Kurucusu Cavit GÜRSOY ,Genel Müdürü Semra BÜYÜKAĞAOĞLU VE Proje Koordinatörü Bülent IŞIK kazandıkları üstün başarılardan dolayı kutladılar.


Paylaş:

Etiketler: evrensel kolej, nasa space apps