EVRENSEL KOLEJ'DEN ULUSLARARASI MATEMATİK BAŞARISI

Evrensel Kolej ARGE

Evrensel Kolej öğrencileri dünya genelinde 2003 yılından beri uygulanan interaktif matematik yarışması olan Purple Comet Math Meet’de ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek okul olarak  Türkiye 2.’liği elde etti.

Purple Comet Math Meet isimli matematik yarışması “The Mathematical Association of America” adlı elektronik öğrenme platformu tarafından dünya üzerinde aynı gün ve saatte interaktif olarak uygulanmaktadır. Yarışmada; dünyanın farklı ülkelerinden okullar, aynı anda zamana karşı,  farklı zorluk derecesine sahip ortaokulda 20  lisede 30 matematik sorusunu çözerek, en yüksek puanları almaya çalışıyor. İlk olarak 2003 yılında başlayan yarışma her yıl katılımcı sayısını arttırarak devam ediyor.

Evrensel Kolej öğrencileri 54 ülkeden 3345 takımın ve binlerce öğrencinin katıldığı bu yarışmada elde ettiği derece ile  adını onur listesine yazdırmayı başardı. Aynı zamanda ülkemizden katılan okullar arasında da en yüksek puanı alan ikinci  takım olma başarısı gösterdi. Bu sayede önceki yarışmalarda göstermiş oldukları başarılara bir yenisini daha katmış olmakla birlikte bu başarıların bir tesadüf olmadığını kanıtlamışlardır.

Etiketler: evrensel kolej, purple comet, matematik yarışması