EVRENSEL’DEN ULUSLARARASI MATEMATİK YARIŞMASINDA 6 MADALYA (AMC-8)

Evrensel Kolej ARGE

EVRENSEL ’den Bir Başarı Klasiği…

Amerika’da düzenlenen Uluslararası Matematik Yarışmasında EVRENSEL KOLEJ öğrencileri  2 ALTIN, 2 GÜMÜŞ, 2 BRONZ MADALYA kazanarak büyük bir başarıya imza attılar. ABD’nin Lincoln şehrindeki Nebraska Üniversitesi tarafından her yıl düzenlenen Uluslararası Matematik Olimpiyatı AMC-8 (American Mathematics Competitions 8) sınavı sonuçları açıklandı.

Bu yıl 11 Kasım 2020 tarihinde uygulanan yarışmaya 6 öğrencisi ile katılan EVRENSEL KOLEJ öğrencileri 2 Altın, 2 Gümüş ve 2 Bronz madalya ile toplamda 6 madalya kazanarak ulaşılması zor bir başarıya imza attılar. Kendi alanında dünyanın en prestijli Matematik Olimpiyatları arasında AMC-8 sınavı, uluslararası düzeyde ve 14 yaşından küçük öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen bir yarışmadır.

60 yıllık geleneği olan Amerika Matematik Yarışmaları (AMC), Amerika Matematik Birliği (MAA- Mathematical Association of America) tarafından düzenlenmektedir. Bu yarışmaların amacı, ortaokul ve lise öğrencileri arasında matematiğe olan ilgiyi artırmak ve öğrencilerin üniversite öncesindeki matematik bilgisini güçlendirmektir. Aynı zamanda öğrencilere dünya çapındaki yaşıtlarıyla yarışma imkânı sağlamaktadır.

İŞTE MADALYA KAZANAN ÖĞRENCİLERİMİZ

ÖĞRENCİMİZ ULUSLARARASI MADALYASI
TULGAR BATU ALAN ALTIN MADALYA
FİKRİ ÇAĞAN COŞKUN ALTIN MADALYA
MUSTAFA HAKAN ARSLAN GÜMÜŞ MADALYA
BARAN DEMİR GÜMÜŞ MADALYA
MERT ÜNALAN BRONZ MADALYA
EMRE OĞUZ KURT BRONZ MADALYA

Uluslararası düzenlenen bu yarışmada gösterdikleri üstün başarıdan dolayı dereceye giren öğrencileri Özel Evrensel Eğitim Kurumları Kurucusu Cavit Gürsoy ve Genel Müdürü Semra Büyükağaoğlu kazandıkları üstün başarılardan dolayı kutladılar.

Etiketler: evrensel kolej, AMC, amc8, Uluslararası Matematik Yarışması