EVRENSEL’DEN ULUSLARARASI MATEMATİK YARIŞMASINDA BÜYÜK BAŞARI

Evrensel Kolej ARGE

Evrensel Kolej öğrencileri uluslararası eğitim platformlarında ve yarışmalarında ayrıcalıklı olduklarını bir kez daha gösterdiler. Purple Comet Matematik buluşması için hazırlıklarını tamamlayan Matematik tutkunu öğrencilerimiz 2003 yılından beri ‘‘The Mathematical Association of America ve Awesomemath’’ adlı öğrenme platformu tarafından tüm Dünya’da eş zamanlı olarak düzenlenen, binlerce öğrencinin yarıştığı, ‘‘Purple Comet Math Meet’’ isimli matematik yarışmasına Liseden 24, İlköğretimden ise 27 öğrencisi ile katılarak büyük bir başarı sağladı. Bu yıl toplamda 55 ülkeden 2818 takımın ve yaklaşık 15000 öğrencinin katıldığı yarışmada kendi kategorilerinde Lise takımımız 17. İlköğretim takımımız 18. olarak ülkemizin gururu oldular.

Okul Proje Koordinatörü Bülent Işık tarafından yapılan açıklamada; büyük bir başarıya imza atan 12.sınıf öğrencilerimizden Baran Ensari, Şebnem Sarı, Emre Candarlı, Alper Bahçekapılı, Burak Kapısız, Onur Öz ile 8.sınıf öğrencilerimizden Hami Burak Yıldız, Alper Erdem, Şefik Kayra Erdem, Selin Rüya Koksal, Fatih Kasap ve Ceyhun Deniz Keleş adlı öğrencilerimize sertifikaları Genel Müdürümüz Sn. Semra Büyükağaoğlu tarafından yapılacak törenle verileceğini söyledi.

EVRENSEL KOLEJ Genel Müdürü Sn. Semra BÜYÜKAĞAOĞLU başarılarının her yıl artarak devam ettiğini belirterek öğrenci ve danışman öğretmenlerini tebrik etti. Ayrıca başta Amerika, Avrupa olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinde düzenlenen birçok proje yarışmasına başvuruların yapıldığı, projelerinin bu yarışmalardan finale kalarak büyük başarılar elde ettiklerini söyledi. Özel Evrensel Eğitim Kurumları Kurucusu Sn. Cavit GÜRSOY projelerde dereceye giren öğrenci ve öğretmenleri tebrik ederek başarılarının devamın diledi.
Evrenselli Olmak Ayrıcalıktır.