KANGURU MATEMATİK YARIŞMASI 2021'DE EVRENSEL KOLEJ TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ

Evrensel Kolej ARGE

KANGURU MATEMATİK YARIŞMASI 2021’DE

EVRENSEL KOLEJ TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ

Her yıl Türkiye'nin 81 ilinden, 2.500'ün üzerinde okul ve 140.000'e yakın öğrencinin katıldığı Kanguru Matematik Yarışması Fransa merkezli "Kangourou Sans Frontieres" Derneğine bağlı olarak 80'den fazla ülkede uygulanan bir Matematik yarışmasıdır. Özellikle özgün ve günlük hayattan seçilen problemler ile öğrencilerin matematiğe olan ilgisinin artırılması ve matematik becerilerinin geliştirilmesi hedeflenen yarışmada Özel Evrensel Kolej 3 öğrencisi ile finale katılmaya hak kazandı.

Finallere katılan öğrencilerimiz;

Öğrenci İsmi

Alanı

Yarışma Adı

Mustafa YENİCE

Eylül Berra ALADAĞ

Ahmet Erhan AVCI

Kanguru Matematik

23 Ekim 2021 tarihinde yapılan finalde öğrencimiz Ahmet Erhan AVCI puan sıralamasına göre TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ olarak okulumuza büyük bir gurur yaşattı.

Öğrenci İsmi

Sınıfı

Derecesi

Ahmet Erhan AVCI

TÜRKİYE ÜÇÜNCÜLÜĞÜ

Katılımcılar arasından en yüksek üçüncü puanı alan öğrencimizi Özel Evrensel Eğitim Kurumları Kurucusu Cavit Gürsoy ve Genel Müdürü Semra Büyükağaoğlu gösterdiği üstün başarıdan dolayı kutladılar.

Etiketler: evrensel kolej, matematik, kanguru Türkiye